Tarieven

Tarief
Mijn tarief bedraagt €1250,- exclusief btw.

Dit tarief omvat een uitgebreid pakket aan diensten om ervoor te zorgen dat jullie ceremonie perfect verloopt.

Hierbij inbegrepen zijn:

 • Een voorbereidend gesprek om jullie wensen en verwachtingen te bespreken
 • Een persoonlijk gesprek bij jullie thuis, in een gezellig cafeetje of op de locatie van het huwelijk, wat jullie zelf het fijnst vinden (6 tot 4 weken voorafgaand de bruiloft)
 • Indien nodig, gesprekken met de getuigen om de ceremonie persoonlijk en betekenisvol te maken
 • Coördinatie en communicatie met de gasten die een speech zullen geven, om ervoor te zorgen dat hun bijdragen naadloos aansluiten op het geheel
 • Samenwerking met de ceremoniemeester om alle aspecten van de ceremonie te stroomlijnen
 • Het schrijven van een op maat gemaakte speech die jullie liefdesverhaal prachtig tot uiting brengt
 • Indien gewenst speciale (kinder) akten
 • Begeleiding en leiding tijdens de ceremonie op de dag zelf

Niet inbegrepen in dit tarief zijn:

 • Exclusief reis- en parkeerkosten
 • Btw
 • Eventuele kosten verbonden aan de aanvraag voor de benoeming als Babs bij de gemeente

Hoe ga ik te werk?
Gewoonlijk plan ik een voorgesprek in zo’n 3 tot 4 weken voorafgaand aan de bruiloft. Dit zorgt ervoor dat onze conversatie zo vers mogelijk in jullie gedachten blijft. Als er gasten zijn die graag een speech willen houden tijdens de ceremonie, moedig ik dat zeker aan. Ik zal contact opnemen met de betreffende personen om de inhoud van hun speech te begrijpen, zodat het verhaal naadloos past binnen de ceremonie.

Hoe lang duurt een ceremonie ongeveer?
De duur van de ceremonie zonder speeches is doorgaans ongeveer 45 minuten. Als er echter 2 gasten zijn die speechen, kunnen jullie rekenen op ongeveer een uur durende ceremonie.

Op de dag zelf arriveer ik altijd 45 minuten van tevoren. Zo heb ik genoeg tijd om samen met de ceremoniemeester alle details door te nemen, het geluid te controleren en de muzikale cues te bespreken. Ik zal aanwezig zijn om jullie gasten te verwelkomen, en om kennis te maken met jullie ouders en getuigen.

Contact met de ceremoniemeester & andere sprekers
Voorafgaand aan de ceremonie heb ik altijd contact met de ceremoniemeester om eventuele speciale wensen, vragen of verrassingen te bespreken. Ook neem ik contact op met de eventuele andere sprekers die een speech hebben voorbereid die tijdens de ceremonie zal plaatsvinden. Ik zorg ervoor dat ik de inhoud van deze speeches goed afstem op mijn eigen verhaal en dat het 1 mooi geheel wordt samen.

Aanvraag gemeente Babs benoeming
Tja, hoe werkt dit nou precies?
Ik ben zelf benoemd en beëdigd Babs door de Gemeente Diemen. Dit betekent dat ik als Babs beëdigd ben door de rechtbank en benoemd voor de Gemeente Diemen. Als beëdigd Babs mag ik dan ook in alle andere gemeenten huwelijken sluiten, maar dien dan per gemeente een aanvraag voor benoeming te doen, omdat ik verder niet werkzaam voor die betreffende gemeente ben.

De procedure maar ook de kosten voor de benoeming zijn per gemeente verschillend; bij de ene gemeente kan het bruidspaar dit zelf aanvragen, zowel online als bij de Gemeente zelf; bij andere gemeenten dien ik de aanvraag zelf te doen.

Belangrijk is dat de aanvraag over het algemeen minimaal 2 maanden voorafgaand het huwelijk, getekend en wel door het bruidspaar en mijzelf, bij de Gemeente binnen moet zijn!  

De kosten voor de aanvraag van mijn benoeming als Babs variëren per gemeente, met tarieven tussen de €65,- en €285,- exclusief btw.
Als je deze kosten liever niet hebt, dan kun je ook voor een ceremonieel huwelijk kiezen en trouw je bijvoorbeeld op een maandagochtend op het Gemeentehuis.

Meer weten over ceremonieel trouwen? Lees dan mijn trouwblog!

Stuur Noor een berichtje!